Общинският съветник от коалиция ПП-ДБ и Спаси София“ Благовест Георгиев, който

...
Общинският съветник от коалиция ПП-ДБ и Спаси София“ Благовест Георгиев, който
Коментари Харесай

Общинарят от ПП-ДБ, блъснал кола и избягал: Това е мокра поръчка! Негов колега: Беше пиян

Общинският консултант от коалиция ПП-ДБ и „ Спаси София “ Благовест Георгиев, който блъсна кола и избяга,
дефинира случката като „ мокра поръчка “ против него.
В същото време от ПП-ДБ желаеха да подаде оставка.

Георгиев разгласява своя позиция за случилото се във фейсбук профила си.
Ето какво гласи позицията на Георгиев:
ЗА ЛИЧНАТА ЦЕНА И ПОЛИТИКАТА

На 5 април участвах в пътно-транспортно произшествие и държа още един път да се извиня, както към този момент направих и с всички директно забъркани. Дълбоко скърбя за всички неудобства, които може да съм предизвикал. И с цялостното схващане, че човек в последна сметка има единствено положителното си име, споделям своята позиция и поучения.

Бях жигосан в съда на публичното мнение, основано на погрешна информация, спекулации и пресиления. Да видя по какъв начин 20 минути след случилото се, до момента в който още бях в потрес, една тежка обстановка беше превърната в медийна сензация. Да бъда изключен от партията, която представлявах. В рамките на 12 часа, без даже да бъда потърсен, с цел да се чуят обстоятелствата, а не жълтите вести. Пред очите ми всичко, което съм постигнал, да се срине, без да мога да се защитя или да намеря схващане – не поисквам това на никого.
Безкрайно мъчно е да видиш себе си употребен за непознат дневен ред от „ другари “ и врагове,
а истината изкривена. Наясно съм, че като обществена персона дължа още по-голяма отчетност за своите дейности, само че е значимо да се отделят обстоятелствата от неоснователните спекулации.

По детайлите към самото произшествие ще се произнесат способените органи. Тук ще споделя единствено, че не съм бягал от местопроизшествието. Не съм злоупотребявал с ситуацията си. И че отхвърлих проба за алкохол, защото доста бързо стана ясно, че
случаят се трансформира в „ мокра поръчка “ против мен.
В политиката съм неотдавна, и то тъй като желая да давам, а не да вземам, и очевидно не съм задоволително отракан за сходни удари.

Благодаря за силата и поддръжката на фамилията ми. Както и на всички тези, които не махнаха с ръка и не сведоха всичко, което съм, до няколко подвеждащи изявления,
а ме мотивираха да се боря, с цел да изчистя името си,
Благодаря на органите на реда за професионалното отношение, с което ме изненадаха.

Разбирам, че съм изключен от комисиите в Столична община, към чиято работа знам, че мога да допринеса доста. Но това няма да ме спре да споделям опита и концепциите си, за които ми е гласувана поддръжка
да се боря не от партийци и обстановка, а от жителите на София.
Разбирам също по този начин, че съм „ осъден “ в Комисията за връзки с гражданското общество, където съм пратен като опит на мой тил да се кове морал от хора, които имат подозрителен подобен. Очаквам там да науча доста, както и да проведем редица належащи диалози, уповавам се водещи до действителни решения, отлагани с десетилетия.

Голяма част от истината ще стане обществена след привършване на работата на виновните институции. Дотогава ще продължа да работя в името на това, за което бях определен, с отдадеността, която софиянци заслужават, и за изчистване на името ми. Ще давам сила и ще диря поддръжка за значими планове и решения. Ще потвърждавам всеки ден, че политиката не е леговище за непросветеност и интриги, а привилегия служиш на обществото и мощ да вземаш сложни решения.

На 5 април 2024 година общинският консултант и член на комисията по сигурност на придвижването Благовест Георгиев
провокира и избяга от ПТП, като е отказал проба за алкохол и опиати.
След това Борис Бонев прикани в обществените мрежи Благовест Георгиев „ неотложно да подаде оставка и да напусне СОС, след което да понесе всички законови последици за безусловно неприемливото и рисково държание да кара, откакто е използвал алкохол “.

Пак през днешния ден пък сътрудника му Симеон Ставрев от ПП-ДБ и „ Спаси София “ разкри, че Георгиев в действителност е бил пийнал.
Общинският консултант Благовест Георгиев беше пийнал във вечерта,
когато стана случая, при който блъсна кола, уточни Ставрев.

Двамата са били на събиране на кмета на „ Оборище “, на което са участвали и други общински съветници, както и районни кметове.

„ Да твърди, че не е бил пийнал е цялостен парадокс. Това е последна безочливост “, съобщи Ставрев.

„ Благо несъмнено беше пийнал на това събитие, сигурно мога да кажа това нещо. Това, което той споделя, е безспорна безочливост “, добави той.

Симеон Ставрев изясни, че си е тръгнал преди него и не е знаел, че е с кола и ще се качи на нея.

„ Ако знаех, щях да му кажа да не се качва “, добави общинският консултант.

„ Той беше пийнал и това, че е отказал кръвен тест и дрегер единствено потвърждава, че желае да се скрие от правораздаването. Според мен този човек няма никакво място в общинския съвет. Като приказва за морал и за всичките проблеми, които изброи, е безусловно изкривяване на нещата. Това е безусловно неприемливо “, съобщи Симеон Ставрев, представен от bTV.

Според него Благовест Георгиев е „ напазаруван “ от някоя от другите групи и ще обслужва други ползи.

Източник: 24 часа
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР